Årets domartrio som utmanar agilitysverige under SM! 

Började med agility?

Jag började min tävlingskarriär 2007 och domarkarriär 2014. Man kan säga att jag är uppvuxen på agilityplan genom mina föräldrar. Det har alltid varit agility så länge jag kan minnas.

Favorithinder?

Åå, svårt val. Gillar många hinder, men väljer nog tunneln. Detta för att man kan göra så mycket spännande och utmanande sekvenser med hjälp av den.

Träningstips inför SM?

Träningstips, hmm… löpsteget. Nä men skämt åsido, träna sekvenser med fart, slalomingångar, och viktigast av allt: våga tro på det och våga testa, oftast ser det svårare ut än vad det är. Ge 110%! 

Du hittar Joakim Tangfelts banor på hans domarsida Jocke Tangfelt Judge and coursedesign på Facebook samt i gruppen Agilitycourses på Facebook.

Började med agility? 

Jag började med agility 2002 och har varit domare sedan 2015.

Favorit hinder? 

Hopphinder. 

Träningstips inför SM?

Mina banor brukar vara fartfyllda med olika handlingsalternativ. Så passa på att träna på längre banor med öppna linjer och att träna på att hitta flera olika lösningar på samma sekvenser för att hitta den handlingen och det linjevalet som passar er bäst.

Du hittar några av Renée Uhlans banor i banskissarkivet på Agida.

Började med agility?

Jag började med agility 2010 med min blandras (jack russell/tax) Nemo. Jag skulle absolut inte tävla, utan började för att den då busiga 2 åringen och jag skulle få en bättre relation. Sedan provade jag på att tävla några gånger och sen var jag fast. Jag utbildade mig till instruktör och sedan även till domare 2014. Idag består flocken av fyra hundar i åldrarna snart 1 år upp till 13 år. 

Favorithinder? 

Oj, vilken svår fråga! Skulle säga hopphinder. Det är det viktigaste hindret eftersom det är det vanligaste förekommande hindret på banan och det finns så många olika sätt att handla det på i olika svängar och situationer. 

Träningstips inför SM?

Träna på att tävla! Då det inte varit några tävlingar på väldigt länge nu är det viktigt att hitta tävlingsmodet inför SM-starten så du och hunden inte får en chock på startlinjen. Och glöm inte att ha kul på vägen! 

Eftersom det blivit modernt med långa avstånd på träningsbanorna rekommenderar jag att inte glömma bort att träna även de kortare avstånden som är skrivna i reglerna. 

Du hittar några av Madeleine Bereflods banor i banskissarkivet på Agida och i detta album på facebook.